Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Zuidam Dry Dutch Courage Gin 70cl

Voor Zuidam Gin Dry Dutch Courage 70cl worden alle ingrediënten apart gedistilleerd. Dit leidt tot 14 distillatierondes. Duidelijke noten van sinaasappel, citroen en vanille.

Levertijd: Direct leverbaar

€ 19,95

Gratis verzending > € 125

Vrijblijvend drankadvies

Gratis Taste Tube bij iedere Whisky of Gin bestelling

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis


Blog

Details

Dutch Courage gin is op en top Nederlands

Dutch Courage gin van Zuidam Distillers is misschien wel het meest Nederlandse drankje mogelijk. Zo is de Zuidam Dutch Courage gin een puur voorbeeld van het kennen van de geschiedenis van gin en het ontwikkelen van moderne brouwtechnieken. Deze godendrank gaat door wel 14 unieke distillatierondes. Hierdoor ontwikkeld de smaak zich optimaal en komt er een boeket van geuren en aroma’s je tegemoet. Elke Zuidam Dutch Courage gin bezit een stukje van deze ontzettend rijke geschiedenis van het distilleren van gin. Dit is terug te proeven bij werkelijk elke slok.

Dutch Courage gin distilleren

Voor Zuidam Dutch Courage gin worden alle ingrediënten apart gedistilleerd. Dit leidt tot 14 distillatierondes, 5 voor de basis-spirit (graan) en 9 voor de planten (Italiaanse jeneverbes en iriswortel, Marokkaanse koriander, engelwortel, Spaanse sinaasappel en citroen, hele vanillebonen uit Madagaskar, Indiase zoethoutwortel en kardemombonen uit Sri Lanka). Na dit proces wordt de aromatische gin nog eens geblend en 3 maanden gerijpt. De smaak van Dry Dutch Courage gin is hierdoor aanzienlijk minder ruw en ruig dan vroeger. Door de moderne methodes is deze nu veel zachter en verfijnder van smaak geworden.

Een wereld van smaak beleven

Een Nederlandse sterke drank met een internationale smaak. Zo heeft men bij Zuidam niets achter gehouden om een top gin te maken. Zo ruik je bij de Dutch Courage gin altijd de kenmerkende aardse tonen van de jeneverbes gecombineerd met hinten van geurige citroen afgetopt met een wolkje vanille. Echt genieten op stand is dat. Deze complexiteit geeft een uniek royaal gevoel, de complete wereld aan specerijen in één slok. En er komen nog veel meer geweldige dranken van Nederlandse hand. Dat maakt ons ondanks dat we van reizen houden werkelijk trots op wat voor prachtige producten dat we in ons kleine kikkerlandje kunnen vinden. Deze unieke gin verdient echt een plekje tussen de grote jongens, ondanks zijn kleine prijs.

Extra informatie

Merk Zuidam
Land van herkomst Nederland
Volume 70 cl
Soort London Dry Gin