Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Johnnie Walker Blue Label 70cl

Johnnie Walker Blue Label is het absolute kopstuk van Johnnie Walker, volledig in balans, een blend waarin zeer oude whisky's worden gebruikt.

Levertijd: Direct leverbaar

Normale prijs: € 149,95

Onze prijs € 124,95

Gratis verzending > € 125

Vrijblijvend drankadvies

Gratis Taste Tube bij iedere Whisky of Gin bestelling

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis


Blog

Details

Blue Label Limited Edition

Dit is een ongeëvenaard kunstwerk van Johnnie Walker, doordat er een prachtige mix is gemaakt van de meest zeldzame en bijzondere whisky’s van Schotland. Niet meer dan één op de tienduizend vaten heeft de mooie kwaliteit, karakter en smaak die de hiervoor genoemde handtekening van Johnnie Walker Blue Label Lim. Edition heeft. Een soepele en gebalanceerde whisky met cederhout tonen, deze smaken in het romige aroma zijn te danken aan een aantal met zorg gekozen Speyside malts. Hierdoor is een uiterst breed ontwikkelde whisky ontstaan met fijngevoelige tonen van rook en intensiteit van pure chocolade en een lichte hint van peper. Kortom, een erg gedenkwaardige whisky voor speciale gelegenheden. 

Johnnie Walker

John Walker had een gave voor whisky en een aangeboren talent voor zakendoen. Hij begon de single malts te mengen zodat zijn whisky elke keer even goed smaakte, dit bewees een populaire aanvulling te zijn. Walker overleed in 1857 na een voorspoedig leven en schonk zijn bedrijf aan zijn zoon Alexander. In die periode was Groot-Brittannië het kloppende hart van de industriële revolutie waardoor de whisky’s met de trein naar grote schepen vervoerd konden worden. Hierdoor bereikten de whisky’s alle uithoeken van de wereld.

Extra informatie

Merk Johnnie Walker
Land van herkomst Schotland
Regio Wereld
Volume 70 cl