Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Jefferson's Straight 100% Rye Whiskey Aged 10 Years 75cl

Geschiedenis van Jefferson's:

De Jefferson's bourbon collectie bestaat uit allemaal erg kleine batches met straight whiskey's uit vaten van verschillende leeftijden. Jefferson's Whisky is 15 jaar geleden opgericht door Trey Zoeller en zijn vader Chet. De laatste is een bourbonkenner. Met deze serie willen ze Thomas Jefferson; de toch wel meest besproken oprichter van Amerika eren. Met zijn wereldwijde erkenning voor zijn wetenschappelijke geest en experimentele aard heeft hij de inspiratie gegeven voor de Jefferson's whiskey's.

In de Jefferson's serie zijn er 4 verschillende producten die dit merk compleet maken. Trey Zoeller gebruikt zijn expertise om een unieke whiskey te creëren, die wel in het verlengde ligt van de nieuwsgierige aard van Thomas Jefferson. Ze proberen door grenzen te verleggen whisky's te creeren die anders zijn dan anderen. Bijvoorbeeld in 2012 hebben ze een whiskey geproduceerd; Jefferson's Ocean (een limited-editie) die op speciale vaten is gerijpt voor de periode van 4 jaar en geblend is in Kentucky. Trey en zijn vader Chet zullen zeker bezig blijven om consumenten te blijven verbazen met hun toch wel innovatieve ideëen.

Levertijd: Direct leverbaar

Normale prijs: € 59,95

Onze prijs € 54,95

Gratis verzending > € 125

Vrijblijvend drankadvies

Gratis Taste Tube bij iedere Whisky of Gin bestelling

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis


Blog

Details

Het ontstaan van bourbon whiskey: De naam 'bourbon' stamt af van een gelijknamig district tussen de staten Kentucky en Virginia. Dit is het gebied waar bourbon aan zijn opmars is begonnen. Middels eens Wet is vastgelegd dat klassieke 'Straight bourbon' voor minstens 51% uit mais moet bestaan. Er zijn nog enkele aanvullende eisen waaraan voldaan moet worden voor een whiskey 'bourbon' genoemd mag worden. Zo moet de rijping plaatsvinden op nieuwe eikenhouten vaten en verder is het maximale toegestane alcoholpercentage 80%. Een groot deel van de nieuwe vaten waarin de bourbon rijpt wordt op een later moment verscheept naar andere whiskylanden. In deze landen worden de vaten dan hergebruikt door andere distilleerderijen. De Amerikanen gebruiken de vaten niet nogmaals zelf, doordat bourbon whiskey dient te rijpen op nieuwe, ongebruikte vaten.

Extra informatie

Merk Jefferson's
Land van herkomst Verenigde Staten
Regio Louisville, Kentucky
Leeftijd 10
Volume 75 cl