Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Balvenie

Balvenie

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Balvenie Whisky

Premium Balvenie whisky online bestellen

The Balvenie whisky komt net als Glenfiddich whisky oorspronkelijk uit het pittoreske hart van Speyside, Dufftown. Balvenie whisky is een befaamde en uiterst luxe Schotse Speyside single malt whisky. De destillatie bij Balvenie is nog steeds zoals de oude traditie, met eigen verbouwde gerst en traditonele mout. Alles in het whisky brouwproces is van een premium kwaliteit die je nog maar zelden tegen komt. Bovenal zit het geheim van echte Balvenie whisky in de perfect onderhouden whisky vaten.  De oeroude kenmerken zijn door de jaren heen behouden en volwassen geworden. Balvenie whisky brouwen is nog een echt ambacht en wordt tot op de dag van vandaag gedaan met de originele gereedschappen uit 1893. 

Balvenie whisky single malt Speyside

Speyside is een befaamd whisky gebied in Moray, Schotland. Hier wordt maar liefst 50% van de single malt whisky van Schotland geproduceerd. Het brouwen van Balvenie single malt whisky is een klus die alleen echte experts aankunnen. The Balvenie whisky experts hebben de gewichtige titel, Malt Master. De Balvenie Malt Master die het langst in dienst is in de whisky-industrie, beslist welke vaten er worden gebruikt voor de rijping van The Balvenie en hoe lang deze rijping exact duurt.

Single malt Balvenie whisky’s zijn zeer speciale whisky’s. Zo is een Balvenie single malt whisky afkomstig uit slechts één distilleerderij. Alles wordt dus op een vaste plek vervaardigd. De kenmerken van deze Balvenie single malt whisky’s zijn wat ruwer en ruiger net als een echte Schot. 

De Balvenie whisky traditie

Bij The Balvenie kunnen we spreken van echte traditie in het brouwen, maar zeker ook in de smaak. The Balvenie 17 years Double Wood is bijvoorbeeld gerijpt in Sherry vaten en vaten van Amerikaans eiken. The Balvenie 15 years Single Barrel is rijk en delicaat tegelijk. Met rijke, complexe smaken van honing met vanille, eikenhout en delicate specerijen komt The Balvenie 15 years Single Barrel vaak bovenaan de lijstjes van de liefhebbers. Elke whisky heeft zijn eigen unieke verhaal en is met de beste zorg onder de meest ideale omstandigheden vervaardigd.

Online Balvenie whisky bestellen met professioneel advies

Een premium Balvenie whisky is gemakkelijk online te bestellen bij Distilled Luxury. Wij kennen de smaken, aroma’s en geuren van dit prachtige destillaat door en door. Onze passionele professionals zoeken elke dag opnieuw naar de mooiste Balvenie whisky voor u. Voor professioneel Balvenie advies kunt u altijd bij ons aankloppen. Door onze ervaring en contacten kunnen wij u altijd voorzien van passend advies over de mooiste en meest exclusieve premium Balvenie whisky.