Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Sylvius Gin 70cl

Sylvius Gin komt van de eeuwenoude Nederlandse distilleerderij Onder de Boompjes uit Schiedam. Deze gin is een eerbetoon aan Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de naamgever was van Genievre. In diezelfde tijd is Onder de Boompjes begonnen met het stoken van jenevers. Deze gin maakt dan ook gebruikt van de kruiden en specerijen die destijds voorhanden waren, namelijk: steranijs, zoethout, kaneel, krummel en lavendel. Sylvius Gin wordt ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels door meersterstoker Justus Walop. Het gehele productieproces wordt nog ouderwets met de hand gedaan.

De New Western Dry Gin is een nog niet algemeen aanvaarde benaming voor de nieuwe generatie gins welke experimenteren met botanicals. Met botanical wordt het fruit, bloemen, kruiden etc. bedoeld waarmee men de gin en tonic afwerkt. Deze variant is helder en fris en blijft sterk verwant met London Dry Gin.

Levertijd: Direct leverbaar

Normale prijs: € 34,95

Onze prijs € 29,95

Gratis verzending > € 125

Vrijblijvend drankadvies

Gratis Taste Tube bij iedere Whisky of Gin bestelling

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis


Blog

Details

Een prachtig product van Nederlandse bodem. Een gin met een alcoholpercentage van 45% en heerlijke florale en kruidige tonen. Brouwerij onder de boompjes weet de smaakpapillen te raken, te danken aan een juiste kruidencombinatie en het bronwater uit het Hunzedal. Geschiedenis: Franciscus la Böe Sylvius was de man die rond 1650 de naam Genievre registreerde, een drank die voornamelijk voor medicinale doeleinden ontwikkeld was. Men sprak ervan dat deze Genievre de basis is geweest voor onze huidige Genever, welke later door de Engelsen, met enige aanpassing van receptuur, is omgedoopt tot Gin. Op basis van hele oude recepten hebben ze aan de ontwikkeling van onze Gin gewerkt met de V.O.C. als inspiratie.

Extra informatie

Merk Sylvius - OdB
Land van herkomst Nederland
Leeftijd Niet Vermeld
Volume 70 cl
Soort New Western Gin