Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Monkey 47 Gin 50cl

Monkey 47 Gin dankt haar excentrieke smaak aan jeneverbessen. De jeneverbes is de ster onder de 47 ingrediënten waarmee deze heerlijke gin wordt gecreëerd, de gin dankt zijn naam ook aan het aantal kruiden. 

Levertijd: Direct leverbaar

Normale prijs: € 39,95

Onze prijs € 34,95

Gratis verzending > € 125

Vrijblijvend drankadvies

Gratis Taste Tube bij iedere Whisky of Gin bestelling

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis


Blog

Details

De Monkey 47 Gin heeft een uitgesproken smaak, dat komt door de combinatie jeneverbes en de frisse tint van citrus vruchten en allerlei soorten pepers die zorgen voor een ‘spicy’ nasmaak. De meeste kruiden zijn in het Zwarte Woud, Duitsland gevonden, hier is ook de Monkey 47 Gin ontstaan. Verder heeft de gin duidelijke invloeden uit India, daar is de spicy nasmaak door te verklaren. Maak smaakvolle Gin Tonics met Fentimans Tonic, deze complimenteert de excentrieke smaak van Monkey 47 Gin het beste!

Monkey 47

De Zwarte Woud Distillers ontwikkelden Monkey 47 Gin. Het begon in 1950 toen Montgomery Collins na zijn carrière in de Britse luchtmacht “The wilde monkey” gasthuis overnam. Dit gasthuis was gelegen in het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Hij besloot om zijn Britse passie, het brouwen van gin, door te zetten en hiermee ook meteen zijn handelsmerk te creëren voor het gasthuis. 40 jaar later wordt het over genomen door Alexander Stein. Hij hoorde dat de gin niet meer haar originele ingrediënten bevatte en wilde het graag weer tot leven wekken met een distilleerder. De distilleerder Christophe Keller werkte fenomenaal samen met exotische vruchten, vandaar de smaak van deze gin. 

Extra informatie

Merk Monkey 47
Land van herkomst Duitsland
Volume 50 cl
Soort International Style Gin