Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Cognac

Cognac

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Cognac

Premium Cognac online bestellen

Cognac is een prachtig wijndistillaat afkomstig uit de befaamde Cognac regio. Cognac is pas een ‘echte’ premium Cognac als het gemaakt is van wijn afkomstig van witte druiven. Bovendien moeten deze twee keer gedestilleerd zijn en vervolgens minimaal 2,5 jaar op houten vaten rijpen. Wat de Cognacdestilleerders dan overhouden is een vol smakende Cognac met een minimaal alcoholpercentage van 40%.

Cognac of Calvados?

Calvados is een op Cognac gelijkend destillaat van appelcider. Calvados destillaat heet "eau de vie". Dit omdat de gebruikte basisvrucht appel is. Cognac is daarentegen een distillaat van wijn gemaakt van witte druiven. Dit wijndistillaat noemt men dan ook 'eau de vie de vin'. Zowel Cognac als Calvados hebben een hoog alcoholpercentage en zijn dubbel gedestilleerd. Beide sterke dranken hebben een lange traditie en drankcultuur.

Cognac V.S.

Cognac heeft veel verschillende benamingen. Deze benamingen voor Cognac zijn afhankelijk van de rijptijd. Bij Distilled Luxury passen we de officiële Cognacbenamingen toe. De V.S. staat voor very special of very superior en is vanaf minimaal 2,5 jaar rijptijd. De premium Davidoff VS Classique Cognac heeft door deze rijping bijvoorbeeld een gebalanceerd en krachtig aroma.

 

Cognac V.S.O.P.

De V.S.O.P. Cognac staat voor very superior old pale of very special old pale. De rijptijd van deze cognac is minimal 4,5 jaar. Bij Distilled Luxury kunt u bijvoorbeeld de Busnel Calvados Hors d'age online bestellen. Het is een fruitige Calvados die door het rijpen een specifieke en luxe smaak heeft verkregen.

Cognac X.O.

De X.O. Cognac staat voor exceptionally old. Deze cognac heeft een minimale rijptijd van 6,5 jaar. De Père Magloire Calvados XO is een voorbeeld van deze volwassen categorie Cognacs. Volwassen en rijpe aroma’s zijn te vinden bij de luxe X.O. Cognac. De befaamde kruidige Remy Martin XO is misschien wel de bekendste Cognac.

Online Cognac bestellen met professioneel advies

Een premium Cognac online bestellen kunt u exclusief bij Distilled Luxury. Wij kennen de smaken, aroma’s en geuren van dit prachtige destillaat door en door. Onze passionele professionals zoeken elke dag opnieuw naar de mooiste Cognac en Calvados. Voor Cognac advies over Cognac glazen of een specifieke Calvados staan wij altijd voor u klaar. Door onze ervaring en contacten kunnen wij u altijd voorzien van professioneel advies over de mooiste en meest exclusieve premium Cognac en Calvados.