Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Champagne

Champagne

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina

Champagne

Premium Champagne online bestellen

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in de Champagne regio in Frankrijk. Voor het maken van Champagne worden drie druiven gebruikt: de chardonnay, pinot meunier en pinot noir. De meest bekende Champagnes zijn Brut en Demi-sec. De roze Champagne is echter een nieuwe luxe en fruitige variant. Champagne is bij uitstek een drank waarmee het leven gevierd wordt. Deze drank wordt vaak gedronken tijdens oudjaar of het winnen van een sportwedstrijd. Champagne is heerlijk licht en daarom gemakkelijk te drinken en te combineren met verschillende heerlijke gerechten.

Verschillende soorten Champagne

Brut Champagnes hebben droge kenmerken en zijn fris van smaak. De Brut Champagne is wereldwijd ook verreweg de meest gedronken Champagne. De combinatie van Pinot Meunier, de Chardonnay en de Pinot Noir druiven maakt dat de Champagne een eigen karakter heeft. De Brut Champagne is vooral erg lekker als aperitief.

Demi-sec

Demi-sec Champagnes vallen onder de categorie halfdroge champagnes. Deze Champagne heeft een rijping doorlopen van ten minste 15 maanden. Hierdoor hebben verschillende aroma’s de kans gehad zich goed te ontwikkelen. Doordat de Demi-sec Champagne iets minder droog is dan de Brut mixed deze mooi bij een luxe kaasplankje of een volle paté.

 

Rosé Brut

Rosé Champagne is een zeer soepele wijn. De rosé kleur verraad het typische fruitige karakter van de uitgesproken Champagne. Het is een speelse variant op de meer klassieke Demi-sec Champagne. In tegenstelling tot andere Champagnes worden de blauwe druivenschillen mee gegist. Zo ontstaat de heldere roze kleur. Het is een ware kunst de Champagne niet bitter te laten worden hierdoor. Dit is een zeer complex proces. Zodoende is een Rosé Champagne meestal prijziger dan een normale Brut. De Rosé Champagne is ideaal te combineren met schaal- en schelpdieren.

Champagne, Cava of Prosecco bestellen

Naast de originele Champagnes zijn er ook prachtige Cava en Prosecco op de markt. Bij Distilled Luxury kunt u de meest bijzondere Champagne als Dom Perignon, Cava of Prosecco online kopen. Door jaren lange ervaring weten wij de beste wijnboeren en hun producten te vinden. Wij selecteren onze Champagnes op specifieke kenmerken, maar vergeten bijvoorbeeld nooit het belang van de juiste Champagne glazen.
Heeft u vragen over smaakcombinaties of verschillen tussen de Champagnes? Dan kunt u vrijblijvend advies opvragen van onze Distilled specialisten.