Leeftijd controle

Deze webshop vereist dat u 18 jaar of ouder bent

Sorry, u mag deze webshop niet gebruiken.

+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

Moët & Chandon MCIII Multi-Vintage Champagne 75cl

De MCIII is een multi-vintage hybride champagne met een unieke compositie: een assemblage van volwassen vintage champagnes die onder verschillende omstandigheden hebben gerijpt. Het idee ontstond al in 2000 en in stilte werd er aan gewerkt. De champagne heeft 10 jaar gerijpt in de koele donkere kelders in Epernay. Wát een enorme verrassing deze nieuwe luxueuze cuvée.

Het doel van de MC3 is de wereld van connaisseurs verrassen met iets geheel nieuws, pionieren in de wereld van champagne door conventies te doorbreken, door niet zomaar een nieuwe Grand Vintage te maken, of een champagne van een bijzondere wijngaard, of een extra lange rijping, maar door te innoveren met de materialen waarin de champagnes rijpen.

Levertijd: Direct leverbaar

€ 449,95

Gratis verzending > € 125

Vrijblijvend drankadvies

Gratis Taste Tube bij iedere Whisky of Gin bestelling

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis


Blog

Details

De eerste serie is MCIII 001.14 De eerste serie draagt de naam MCIII 001.14 en is het resultaat van een tienjarig ontwikkelingsproces. '001' refereert naar de eerste cuvée en '.14' naar de datum van het dégorgement.
 Het eerste stadium: METAAL MCIII 001.14’s primaire stadium (37% - 40%) stamt uit het metalen universum. De meest intense Chardonnay en de meest gestructureerde Pinot Noir uit 2003 zijn gefermenteerd en hebben gerijpt in roestvrij stalen vaten. Dit proces voegt een intens fruitige wijndimensie toe die een geraffineerd en licht doch rijk zomergevoel uitdraagt. Het tweede stadium: HOUT Het tweede stadium (37% - 40%) vindt haar oorsprong in de houten omgeving. Moët & Chandon Grand Vintage verenigt 1998, 2000 en 2002 welke deels hebben gerijpt in grote eikenhouten vaten en vervolgens werden geborgen in roestvrij stalen vaten. Dit stadium verrijkt de uiteindelijke assemblage door enerzijds de fruitige eerste dimensie te behouden en anderzijds meer elementen van transformatie en evolutie toe te voegen. Lichte en elegante noten veranderen in een ontwapenend palet dat doet denken aan de herfst, als een geraffineerde patina die weloverwogen tot stand in gebracht in de loop der tijd. 
Het derde stadium: GLAS 
In het derde stadium (20% - 25%) staat het glazen universum centraal. Dit zijn champagnes uit de Moët & Chandon Grand Vintage Collection van 1993, 1998 en 1999, die gerijpt hebben in flessen en vervolgens gedégorgeerd zijn. Dit stadium voleindigt de perfecte balans van het uiteindelijke assemblage door levendigheid, vitaliteit en diepte toe te voegen met behulp van geroosterde noten, waarmee de champagne een voortreffelijke rijpheid en fonkeling bereikt. De uiteindelijke MCIII is onmiskenbaar fel geel van kleur met een stralende gouden weerglans. Complex en voluptueus karakter Het complexe geurenpalet openbaart zich langzaam, laag voor laag, als de aromafamilies elkaar naadloos opvolgen. Als eerste komen de volwassen, donkere, warme, zoete tonen van koffie, mout, mokka, praline, zoethout, Tonka bonen, pecannoten, gerijpte tarwe en Weens gebak. Daarna komt de rijke, intense fruitigheid van de wijn naar voren komt met nuances van schillen van citrusvruchten, citroen, kumquat en bergamot. De uiteindelijke aroma's zijn mineraal getint, denk aan vuursteen en de jodiumgeur van de zee, samen met droge geroosterde noten. In de mond een gevoel van zijdeachtige weelde. De wijn is zowel vol en delicaat, dicht en lenig, imposant en elegant. Krachtig en fruitig evolueert de champagne in de richting van een nauwkeurige, minerale afwerking, met een licht bittere zouttoets die erg verfrissend en stimulerend is. De optimale serveertemperatuur voor deze rijke champagne is 12°C. Drink het dus niet te koud, maar laat de aroma's ten volle tot hun recht komen. Kies ook een tulpvormig glas waarin de champagne de ruimte krijgt (geen hoge smalle flûte dus) en ervaar de smaak laag voor laag.

Extra informatie

Merk Moët & Chandon
Land van herkomst Frankrijk
Leeftijd Multi-Vintage
Volume 75 cl