whisky reis schotland

Whisky reis Schotland is dé droomreis voor iedere whiskyliefhebber

Ben je nog aan het denken over de invulling van je vakantie? Wil je graag een mooie reis maken met zo min mogelijk stress, een reis waar je dus optimaal kunt genieten? Wij hebben je droomreis gevonden: The Whisky Journey!

De meest beroemde Whisky club, The Scotch Malt Whisky Society, heeft de handen in elkaar geslagen met Belmond. Zij bieden treinreizen aan door Europa, maar voor deze speciale whisky reis rijdt de trein door de ruige en gevarieerde natuur van Schotland. Het land waar whisky haar oorsprong vindt. 

The Royal Scotsman

The Royal Scotsman is het luxe vervoer

The Royal Scotsman is de meest exclusieve trein die Belmond bezit. Het luxueuze vervoersmiddel neemt je mee op een vijf dagen durende trip langs de grote steden en door de afgelegen hooglanden van Schotland. Je kunt je wel bedenken dat het uitzicht vanuit de trein op het landschap sensationeel is! Tijdens de whisky reis in Schotland stop je bij de bekendste en eersteklas stokerijen die in Schotland gevestigd zijn en uiteraard wordt er op de locatie whisky gedronken! 

whisky vakantie schotland

Compleet verzorgde whisky reis Schotland

Het uitzicht vanuit de trein en het whisky drinken is natuurlijk een groot deel van de vakantie, maar je accommodatie is ook geweldig. De inrichting van The Royal Scotsman is indrukwekkend met de luxe suites en alles is prachtig afgewerkt met hout. Daarnaast heb je vijf dagen lang, dag en nacht, de beschikking over een bediende. Zo kun je bijkomen van het proeven van de heerlijkste whisky’s en je weer opladen voor een nieuwe dag van deze whisky reis in Schotland!

whisky reis schotland accommodatie

Op de whisky reis Schotland van The Scotch Malt Whisky Society kom je niks tekort! Over het eten hoef je je namelijk ook geen zorgen te maken. Het eten wordt aan boord van de trein bereidt door de koks die er mooie uitgebreide maaltijden klaar maken. En niet te vergeten, je bent ten slotte niet voor niets een liefhebber van whisky! Dus, geniet van het onbeperkte drankaanbod aan boord van The Royal Scotsman. 

whisky vakantie schotland diner

Dé whisky reis door Schotland

Nu ben je natuurlijk benieuwd naar de inhoud van de whisky vakantie Schotland? Je vertrekt met de luxueuze trein vanaf Edinburgh Waverley Station en reist richting het noorden van Schotland en arriveert in het stadje Keith, ook wel het hart van de Speyside whisky regio genoemd. Verder kun je uitkijken naar privé tours naar de distilleerderijen Glen Ord, Glenlivet en Tullibardine! Ook wordt tijdens de whisky reis in Schotland een bezoek gebracht aan het Rotchiemurchus Estate waar ruime keuze is uit interessante buitenactiviteiten. 

whisky reis schotland rotchiemurchus estate

And last but not least! Dit kan niet ontbreken op de Schotse whisky reis: een whisky proeverij met je whisky ambassadeur en ten slotte wordt de whisky reis Schotland afgesloten met, je raadt het al, een whisky proeverij bij het hoofdkantoor van The Scotch Malt Whisky Society. 

whisky reis schotland whisky proeverij

De geweldige whisky vakantie door Schotland eindigt waar het begon, in Edinburgh. Ben je enthousiast geworden over deze whisky reis? Helaas zit er een aardig prijskaartje aan, namelijk £9,840 voor 2 personen! Wil je nog steeds graag deze reis maken of ben je nieuwsgierig naar het uitgebreide verhaal? Breng dan eens een bezoek aan The Whisky Journey