Verschillen tussen Zuidam Millstone whisky

Dat smaken verschillen is algemeen bekend. Niet iedereen bekijkt dezelfde films, gaat op vakantie naar hetzelfde land of houdt van rode auto's. Maar dat geldt ook zeker voor whisky's. Niet iedereen is een whiskyliefhebber, laat staan van één bepaald type whisky. Zo heeft Zuidam Millstone meerdere varianten. Voor ieder wat wils. In dit blog laten we u graag de verschillen tussen enkele toppers zien.

Zuidam Millstone 12 years Single Malt Sherry Cask 70cl

Deze 12 jaar op sherry vaten gerijpte whisky is voorzien van rijke sherry aroma’s. De whisky geeft een honingachtige zoete smaak gecombineerd met vanille. De lichte kruiden zorgen voor een gebalanceerde smaak. 

Zuidam millstone 12 years single malt sherry cask

Zuidam Special #8 Millstone 5 Grain Whisky 70cl

Een speciale Nederlandse whisky van drie jaar oud. De whisky is gedistilleerd uit een mengsel van maar liefst vijf granen ( maïs, tarwe, rogge, gemoute gerst en spelt ) en wordt gerijpt in Amerikaanse vaten. De kleur van de whisky is licht amber.

zuidam 5 grain whisky

Zuidam Millstone 10 years Single Malt French Oak 70cl

Deze French Oak whisky is op een ambachtelijke manier gemaakt in Nederland. Het is de meest fruitige whisky van Zuidam Millstone en heeft een volle smaak. Dankzij het rijpen in Franse vaten bevat de whisky aroma’s van abrikoos, appel en rozijnen.

Tip: door de zachte afdronk ook geschikt als aperitief.

zuidam single malt french oack

Zuidam Millstone 5 years Lightly Peated 70cl

Laat je verrassen door een rokerige volle smaak met een licht fruitige afdronk. De whisky heeft minimaal 5 jaar gerijpt in Amerikaanse vaten en is niet te onderscheiden van een Schotse geturfde whisky. De subtiele turf benadrukt smaken als vers fruit en vanille.

zuidam lighty peated

Zuidam Millstone 2010 Single Malt Peated PX 70cl

De Single Malt Peated PX whisky dankt zijn naam aan de rijping in Pedro Ximinez sherry vaten. Hierdoor worden sherry tonen aan de whisky toegevoegd. De zoete bite van de whisky zorgt voor een fijne afdronk.

zuidam single malt peated px

Hopelijk heeft u een beeld over de verschillen tussen onze Zuidam Millstone whisky’s. Mocht u toch nog twijfelen over welke whisky het meest geschikt is voor u, neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van passend advies.