Het verhaal gaat helemaal terug naar 1887. William Grant besluit zijn jarenlange droom te vervullen en start met het bouwen van zijn eigen distilleerderij. Gezien het feit dat hij negen kinderen had was hulp dichtbij dus. Samen met een metselaar gingen ze aan de slag. Ze noemen het ‘’ Glenfiddich ‘’ dat Vallei van het hert betekent in Gaelisch. Na hard werken worden de eerste druppels gedistilleerd op Kerstdag in datzelfde jaar.

Het bedrijf begint te draaien en een nieuwe whisky is geboren. Glenfiddich whisky. In 1923 wordt Williams kleinzoon Grant Gordon aan het personeel toegevoegd. Hij zorgt voor een enorme stijging van de Glenfiddich whisky productie. Gezien de strenge regelgeving die tijd was Glenfiddich één van de zes opererende distilleerderijen in Schotland. Hier lagen voor het bedrijf dus veel kansen.

Grant Gordon Glenfiddich

 

Sandy Grant Gordon besluit in 1963 om de single malt whisky’s als eerste buiten Schotland tepromoten. Consumenten over de hele wereld zijn gewend om blended whisky te drinken maar Sandy wil ze kennis laten maken met de heerlijke smaken van single malt. Tot daarvoor waren de geheime smaken van single malt alleen in Schotland bekend.

Het 100 jarig jubileum in 1987 was een speciaal moment en dat moest natuurlijk gevierd worden. Met een speciale ‘’ centenary whisky ‘’ werd dit verwezenlijkt.

Glenfiddich centenary

Glenfiddich bij Distilled Luxury

Natuurlijk hebben we bij Distilled Luxury ook Glenfiddich whisky in ons assortiment. Deze populaire whisky mag absoluut niet ontbreken.

Wij hebben meerdere soorten Glenfiddich whisky voor u.

Onze Glenfiddich top 3 is:

1) Glenfiddich IPA Experiment 70 CL

2) Glenfiddich 21 years Gran Reserva Rum Cask Finish Single Malt 70cl

3) Glenfiddich 18 years Single Malt 70cl

Heeft u vragen over Glenfiddich whisky of mist u een bepaald type in onze collectie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!