Gin-Tonic’s zijn tegenwoordig ontzettend populair. Deze rage is ongeveer een jaar geleden begonnen, toen iedereen op het terras ineens gin tonic begon te drinken. We moeten eerlijk toevoegen, het is ook wel een heel lekker drankje, maar wist je dat je een Gin-Tonic op verschillende manieren kan maken? Wij zetten de drie lekkerste recepten op een rijtje voor je!

De Hendrick’s Gin-Tonic

Deze Gin wordt gedistilleerd in Schotland. Bij het openen van de fles ruik je de heerlijke geuren van jeneverbessen, koriander, citroen, komkommer en rozen. Deze heerlijk Gin ligt tegen de kruidige kant aan. Vaak wordt de Hendrick’s Gin gecombineerd met de Fever Tree Tonic en een paar schijfjes komkommer. De Komkommer zorgt voor een frisse smaak in deze kruidige Gin.

Hendrick's gin

Bombay Sapphire East Gin-Tonic

De smaak van deze Gin zit hem in de basis van 10 geselecteerde specerijen De Bombey Sapphire Gin wordt in meer dan 120 landen verkocht. In de Gin komen ze volgende smaken echt naar voren: jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel, koriander, kassiebast, staartpeper en malaguenapeper. Deze Gin is heerlijk in combinatie met een Schweppes premium tonic, wat citroenrasp en een zoethoutstokje.

Bombay Sapphire

Monkey 47

Deze Gin heeft een uitgesproken smaak, dat komt door de combinatie jeneverbes en de frisse tint van citrus vruchten. Verschillende soorten pepers zorgen weer voor een spicy nasmaak. De meeste kruiden zijn in het Zwarte Woud in Duitsland gevonden, hier is de Monkey 47 ook ontstaan.  Deze Gin is heerlijk in combinatie met Fentimans Tonic en wat citroenrasp.

Met deze drie heerlijke Gin’s kun je oneindig veel verschillende soorten Gin-Tonic maken. Bij de recepten hierboven zijn zowel de gin, de tonic en botanicals op elkaar afgestemd, maar je kan natuurlijk ook een Gin-Tonic maken naar eigen smaak met bijvoorbeeld wat zoetere botanicals. 

De gin & tonic is een echt drankje voor in het voorjaar en in de zomer. De woontrends veranderen in hetzelfde jaargetijde ook. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op deze interieurwebsite die meerdere inspiratiebronnen geeft voor nieuwe woontrends in het voorjaar.