Eenvoudig de lekkerste cocktails maken

De temperatuur stijgt en het zonnetje straalt, kortom het voorjaar is officieel begonnen! Bij lekker weer hoort natuurlijk genieten, of dat nou met vrienden op het terras is of met een lekker drankje in je achtertuin. Daarbij kan een jouw favoriete cocktail natuurlijk niet worden vergeten. Wil jij je vrienden of familie verassen, en de lekkerste cocktails maken? Lees dan door! Distilled Luxury maakte voor jou een selectie cocktails die je eenvoudig en snel bereid. Met deze recepten wordt jij een echte cocktail-meester!

Cocktails maken

De ideale toevoeging

Wil je lekkere cocktails maken, dan is gin een ideale toevoeging! Ooit gehoord van de Gentle Men? Deze cocktail maak je eenvoudig met gin en cassis. Je vult eerst een longdrinkglas met ijs, voegt daar 2 delen Gin aan toe en 8 delen cassis. Cocktails maken was nog nooit zo makkelijk!

De populaire Gin-tonic mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Ook deze cocktail is eenvoudig te bereiden: Vul je favoriete glas met ijs, voeg er 3 delen gin aan toe, en 7 delen tonic. Daarna roer je het geheel door elkaar. Maak je cocktail helemaal compleet door er nog een garnering toevoegen. Een stukje citroen, limoen, kaneel of jeneverbessen zijn prima smaakmakers voor in een Gin-tonic. Met jou favoriete garnering kun je nog exclusievere cocktails maken.

Cocktails maken met Vodka

De verfrissende Scroppino cocktail is hét ideale drankje met lekker weer. Deze cocktail drink je natuurlijk niet alleen, maar samen met vrienden of familie. Een aantal glazen bruisende  Scroppino cocktails maken vereist een aantal benodigdheden: prosecco of champagne (1 deel), citroensorbetijs (2 scheppen) en vodka (1/2deel) De toevoeging van het sorbetijs zorgt voor een frisse smaak.  

De rozige kleur en zoet- zure smaak maken de Cosmopolitan tot een echte vrouwen cocktail. Wat heb je ervoor nodig? Cranberrysap  (4 delen), sap van een hele limoen,  sinaasappellikeur (2 delen), Vodka (3 delen) en ijsblokjes (4 stuks).

Sublieme smaaksenstatie

Cocktails maken metlikeur is een echte aanrader, de vele ingrediënten die alleen al in de likeur zijn verwerkt zorgen voor een sublieme smaaksensatie. Gran Marnier likeur leent zich perfect voor het maken van de lekkerste cocktails. De Grand Margarita is een eenvoudige cocktail met vele verassende smaken. Deze cocktail maak je zo: neem 1 deel van je favoriete Grand Marnier likeur. Voeg hier 1,5 deel tequila aan toe, samen met 1 deel uitgeperst limoensap. Om een extra smaakimpuls toe te voegen kun je de rand van het glas insmeren met wat limoensap en hier wat zeezout overheen strooien.

Cocktails maken is eigenlijk heel eenvoudig, binnen enkele minuten maak je de lekkerste creaties.  Voor alle cocktails in dit artikel geldt de verhouding 1 deel=30 ml. Je favoriete Gin, Vodka of Likeur bestel je eenvoudig in de webshop van Distilled Luxury. Enjoy your drink!