Black tomato ginBlack Tomato Gin 

In September 2016 geboren in het kleine, authentieke vissersdorpje Bruinisse. De Black Tomato gin beschikt, door de unieke ingrediënten, over een krachtig verhaal. De smaak is zuiver, subtiel en vol met nuances van Merlot, zout en Citrus met een alcohol percentage van 42,3%. De Zeeuwse gin is verpakt in een stoere, zwarte fles met rode dop met daarop het hoofdingrediënt duidelijk zichtbaar. De Black Tomato gin is bedacht en op de markt gebracht door Leon Meijers en Alfred Sandee. 

 

 

Oer-Hollands product

Voor de unieke smaak van de gin is zorgvuldig gekeken naar de verschillende stappen in het bereidingsproces, van de teelt van ingrediënten tot aan het destilleren. Zo wordt er voor de Zeeuwse gin enkel gebruik gemaakt van biologisch geteelde zwarte tomaten, biologisch geteelde jeneverbessen en biologische alcohol en moutwijn. De Black Tomato smaaksensatie blijft achteraan in je mond aanwezig na het nemen van de eerste slok. De zwarte tomaten (die volgens verschillende plantenwetenschappers gezonder zijn dan rode tomaten) zijn van een ras dat is ontstaan door selectie.  De planten zijn daarom beter bestand tegen ziektes en blijven een natuurlijk product omdat er geen genetische manipulatie wordt toegepast. Nog een bijzondere toevoeging aan de Zeeuwse gin is gedestilleerd water dat afkomstig is uit de Oosterschelde. Het zilte water zorgt voor een licht zoute smaak. Al deze bijzondere ingrediënten vormen samen een oer-Hollands product dat volledig bedacht is en geproduceerd wordt op Zeeuwse bodem

Zeeuwst black tomato gin

Aanvulling in culinaire gerechten

Het unieke Zeeuwse drankje is een perfecte aanvulling in verschillende culinaire gerechten. Dat bewezen sterrenchefs Rutger van der Weel en Sander van Doggen tijdens een gastronomische lunch. De topchefs creëerden verschillende gerechten, waaronder een parel gevuld met de gin en een dessert van zwarte tomaten. Daarnaast verwerkten ze de Black Tomato Gin in verschillende sauzen, schuimen en cocktails. Een spraakmakende cocktail was  de Red Snapper met daarin Black Tomato Gin, Big Tom tomatensap, een bitter, krokante bacon en bleekselderij. De Zeeuwse gin is daarom zeker een verrijking in verschillende culinaire gerechten!

Black tomato gin & culinaire gerechten

Dé ultieme smaaksensatie

Naast smaakmaker in culinaire hoogstandjes kun je de gin natuurlijk ook gebruiken in combinatie met verschillende tonics voor het creëren van een heerlijke cocktail. Wij vinden dat de De Black Tomato Gin smaakt het beste  bij Thomas Henry tonic of Double Dutch Pommegranate & Basil past. Voeg voor een extra smaaksensatie wat blaadjes basilicum toe in combinatie met de Thomas Henry tonic, of een stengel selderij bij de Double Dutch Pommegranate & Basil.

De Black Tomato gin is een oer-Hollands product waarmee je de meest heerlijkste cocktails creëert. Daarnaast leent het drankje zich prima als smaakmaker in verschillende gerechten. Dit hebben twee sterrenchefs recent al bewezen. De unieke ingrediënten maken de Zeeuwse gin zeker het proberen waard!