Cognac is een bekend distillaat dat gemaakt wordt van wijn van witte druiven en minimaal tweeënhalf jaar gerijpt heeft in houten vaten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere eisen waaraan cognac moet voldoen zoals een minimaal alcoholpercentage van 40%, afkomstig uit de streek Cognac en er moeten bepaalde typen druiven gebruikt zijn. Maar zoals bij whisky en gin het geval is wordt cognac ook verkocht door bekende merken in de cognacwereld. In dit blog vertellen we je meer over deze merken en waar ze vandaan komen.

Remy Martin

Remy Martin was een ondernemer die in 1724 zijn eigen bedrijf startte. Aangezien hij was geboren in een echte cognacstreek is het niet verrassend dat dit ook zijn ambacht werd. Hij groeide uit tot een succesvol distilleerder en het bedrijf groeide uit tot een grote speler. In 1990 fuseerde het bedrijf samen met Cointreau om een betere positie in de markt te genereren. Momenteel worden de cognacs over de hele wereld verkocht en staan bekend om hun kwaliteit. Wij bieden meerdere Remy Martin cognacs aan in ons assortiment zoals de populaire Remy Martin 1738 Accord Royal. Een zachte en soepele cognac die 20 jaar gerijpt heeft.

remy martin cognac

Ch­âteau Montifaud

De Ch­âteau Montifaud is opgericht door de familie Vallet in 1837. Augustine legde een wijngaard in Jarnac ( midden in de cognacstreek ) aan en inmiddels zit dit bedrijf al zes generaties in de familie. De druiven die gebruikt worden zijn alleen afkomstig uit hun eigen 75 hectare grote wijngaarden. Wat deze cognacs typeert is dat ze extreem lang gerijpt hebben waardoor de smaak optimaal aanwezig is. Een goed voorbeeld daarvan is de Montifaud Grand Cru 50 ans die zoals de naam al aangeeft, 50 jaar heeft gerijpt.

chateau montifaud cognac

Hennessy

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is ook Hennessy een bekend cognac merk dat is ontstaan in de cognacstreek. Het verhaal begon in 1765 toen Richard Hennessy als huursoldaat voor de Franse koning, een stuk grond als soldij kreeg. Hier begon hij een klein bedrijfje in sterke drank met als primair doel dit naar zijn familie in Ierland te sturen. Zijn zoon James zag meer mogelijkheden ontwikkelde het tot een familiebedrijf dat inmiddels al acht generaties lang in de familie zit. Dit bekende cognac merk, dat cognac over de hele werd exploiteert, heeft bijvoorbeeld de Hennessy XO cognac op de markt gebracht. Een 45 jaar oude cognac met een perfect uitgebalanceerde smaak.

hennessy cognac

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen over cognac of welke cognac bij uw smaak past? Laat het ons weten en wij adviseren u graag. Ons volledige assortiment cognac bekijkt u hier.