Whisky en sigaren is als rode wijn bij een lekker stuk biefstuk, de twee komen samen tot een totaal nieuwe beleving. Daarom schrijven we in dit blog over deze gouden combinatie. We hebben twee combinaties voor u uitgeprobeerd. 

Ardbeg Uigeadail

Als je zo’n gouden combinatie wilt bereiken dan moet je niet alleen rekening houden met de smaak, maar ook hoe sterk de whisky en sigaar zijn. Een stevige whisky met een hoog alcohol percentage gaat goed met een stevige sigaar.  Voor de eerste combinatie hebben we gekozen voor een zware sigaar, met een zoete en kruidige toon. Namelijk de Ghurka Red Witch uit Nicaragua in combinatie met de whisky Ardbeg Uigeadail. Bij deze whisky proef je erg goed de rokerigheid, maar ook zoete cherry in zowel smaak als geur. Door het hoge alcoholpercentage (54,2%) geeft het een lekkere kick op je tong. Wat deze combinatie zo goed maakt is dat ze elkaar versterken. De zoete geuren en smaken komen echt tot leven. Ze versterken elkaar en vullen elkaar aan. Meer kan je niet verwachten uit een combinatie zoals deze. De kruidige smaken van de Ghurka Red Witch gaan ook erg goed met het rokerige van de Ardbeg Uigeadail.

Sigaren

Glenmorangie 18 years

Voor de tweede combinatie kiezen we de Glenmorangie 18 years whisky. Deze staat bekend om zijn floraal, warme en fruitige smaken. Glenmorangie staat vrij vertaald voor “De vallei der rust” en is gemaakt in de regio Highland in Schotland. Glenmorangie wordt gekenmerkt door authenticiteit en traditie gecombineerd wordt met passie en innovatie. De Glenmorangie 18 years is minder krachtig dan de Ardbeg en daarom kiezen we deze keer ook voor een andere sigaar. Namelijk de zeer gewaardeerde Avo XO Intermezzo. De sigaar heeft minstens 6 jaar gerijpt en bezit aardse smaken, maar ook die van hout. De zachte sigaar maakt ruimte vrij voor de fruitige smaken van de whisky. Ze tillen elkaar beide naar een niveau waar ze individueel nooit zijn geweest.

Beide combinaties waren erg goed, balans staat hierin centraal. Dus sla dat op in je achterhoofd wanneer je zelf op zoek gaat naar jouw persoonlijke gouden combinatie. Ook is het belangrijk om veel respect te hebben voor beide producten en ze goed te bestuderen. We wensen jullie veel succes met proeven! 

Whisky Glenmorangie