+31 (40) 288 33 07

Distilled Luxury

21 Item(s)

per page

Drank cadeau pakketten

donderdag 8 november 2018 09:02:00 Europe/Amsterdam

Drank cadeau pakkettenDrank cadeau pakketten

Het is November en we zijn slechts enkele weken verwijderd van de koude maar gezellige decemberdagen. Het Sinterklaasfeest wordt in rap tempo opgevolgd door kerstmis en nieuwjaar. Natuurlijk staat december ook in het teken van lekker eten & drinken, gezelligheid en cadeaus. We snappen heel goed dat het ieder jaar weer een strijd is om met een leuk en origineel cadeau op te proppen te komen. Daarom helpen we je daar graag bij! Zeker als jij het geluk hebt een cadeau te mogen kopen voor een liefhebber van Whisky, Gin of een ander distillaat! In deze top 4 drank cadeau pakketten staat vast wel een leuk presentje waarmee jij iemand heel gelukkig kunt maken.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Whisky en sigaren, de combinatie!

vrijdag 5 januari 2018 15:44:16 Europe/Amsterdam

Whisky en sigarenWhisky & sigaren de combinatie

Whisky en sigaren is als rode wijn bij een lekker stuk biefstuk, de twee komen samen tot een totaal nieuwe beleving. Daarom schrijven we in dit blog over deze gouden combinatie. We hebben twee combinaties voor u uitgeprobeerd.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Whisky leren drinken

woensdag 6 december 2017 15:47:55 Europe/Amsterdam

Whisky leren proeven als een pro

Whisky leren drinken als een pro

Wanneer je denkt aan echte kenners, dan denk je vaak aan wijndrinkers, die eerst rustig aan hun wijntje gaan ruiken en daarna minuten lang wijn gorgelen. Natuurlijk met een moeilijk kijkend gezicht en daarna blij knikken uit blijdschap of het afkeuren. Whisky leren proeven is in praktijk niet zo heel moeilijk, iedereen kan het, dus jij ook! We geven je een paar tips om whisky te leren proeven als een pro!

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Verschillende soorten whisky

maandag 9 oktober 2017 15:15:20 Europe/Amsterdam

verschillende soorten whiskyVerschillende soorten whisky

De wereld van whisky kent vele soorten. Alleen de echte kenners weten precies de verschillen. Ben je hier niet volledig van op de hoogte? Geen probleem, wij zetten de verschillen graag voor je op een rijtje. Bekijk hieronder wat welke whisky typeert.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Bekende cognac merken

donderdag 28 september 2017 12:21:01 Europe/Amsterdam

bekende cognac merken

Bekende cognac merken

Cognac is een bekend distillaat dat gemaakt wordt van wijn van witte druiven en minimaal tweeënhalf jaar gerijpt heeft in houten vaten. Daarnaast zijn er nog een aantal andere eisen waaraan cognac moet voldoen zoals een minimaal alcoholpercentage van 40%, afkomstig uit de streek Cognac en er moeten bepaalde typen druiven gebruikt zijn.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Single Malt whisky

dinsdag 12 september 2017 06:20:00 Europe/Amsterdam

Single Malt whisky

Single Malt whisky

Nooit zal er unaniem worden gekozen welke soort whisky de beste ter wereld is. Maar de single malt whisky’s komen er toch wel behoorlijk dichtbij. De single malt ’s komen voornamelijk uit Schotland en worden dan ook massaal geproduceerd door meerdere merken. In deze blog vertel ik wat nou een whisky een single malt whisky maakt en welke je geprobeerd moet hebben als liefhebber.  

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Nederlandse whisky's

donderdag 24 augustus 2017 12:54:20 Europe/Amsterdam

nederlandse whisky's

Nederlandse whisky's

Als je whisky zegt, dan denk je al snel aan een sterke drank die afkomstig is uit het Verenigd Koninkrijk. Maar de geschiedenis van whisky vertelt ons dat het distilleren is uitgevonden door de Arabieren die het voornamelijk voor parfum gebruikten. Deze techniek werd door reizigers naar Europa gebracht. Vervolgens werden er met name in Groot Brittannië uitvoerige experimenten gedaan om de whisky te verbeteren. Maar ook in Nederland werd gestart met de productie van whisky. En zo ontstonden er ook echte Nederlandse whisky’s.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Moët Chandon Imperial voor feestelijke gelegenheden

dinsdag 8 augustus 2017 14:59:19 Europe/Amsterdam

moet chandon imperialMoët Chandon Imperial voor feestelijke gelegenheden

Wanneer is een Moët Chandon Imperial geschikt? Als je een speciale gelegenheid wilt vieren met vrienden en familie en alles moet tot in detail geregeld zijn. Het begint al met nette uitnodigingen en gaat helemaal door tot luxe hapjes en een mooie aankleding. En dit geldt ook zeker voor de drank. Op het punt dat je het glas gaat heffen met je gasten wil je hun natuurlijk trakteren op een lekkere champagne zoals de Moët Chandon Imperial. Maar ook voor andere feestelijke gelegenheden is Moët een aanrader!

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Alles wat je moet weten over Gin

dinsdag 4 juli 2017 10:41:57 Europe/Amsterdam

Gin-TonicAlles dat je moet weten over Gin

Gin wordt gezien als een typisch Engels destillaat, maar wat vele niet weten is dat het oorspronkelijk uit Nederland komt. Gin is namelijk de Engelse versie van jenever. Jenever werd in de 17e eeuw geintroduceert in Engeland. Het werd daar in een korte tijd behoorlijk populair en het duurde niet lang voordat ze het zelf wilden produceerden.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Gin-Tonic recepten

maandag 3 juli 2017 16:41:39 Europe/Amsterdam

Gin-TonicGin-Tonic recepten

Gin-Tonic’s zijn tegenwoordig ontzettend populair. Deze rage is ongeveer een jaar geleden begonnen, toen iedereen op het terras ineens gin tonic begon te drinken. We moeten eerlijk toevoegen, het is ook wel een heel lekker drankje, maar wist je dat je een Gin-Tonic op verschillende manieren kan maken? Wij zetten de drie lekkerste recepten op een rijtje voor je! 

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Verschillen tussen Zuidam Millstone whisky

vrijdag 16 juni 2017 11:04:08 Europe/Amsterdam

Zuidam whiskyVerschillen tussen Zuidam Millstone whisky

Dat smaken verschillen is algemeen bekend. Niet iedereen bekijkt dezelfde films, gaat op vakantie naar hetzelfde land of houdt van rode auto's. Maar dat geldt ook zeker voor whisky's. Niet iedereen is een whiskyliefhebber, laat staan van één bepaald type whisky. Zo heeft Zuidam Millstone meerdere varianten. Voor ieder wat wils. In dit blog laten we u graag de verschillen tussen enkele toppers zien.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Het ontstaan van Glenfiddich whisky

donderdag 8 juni 2017 12:34:51 Europe/Amsterdam

oprichter glenfiddich whiskyHet ontstaan van Glenfiddich whisky

Het verhaal gaat helemaal terug naar 1887. William Grant besluit zijn jarenlange droom te vervullen en start met het bouwen van zijn eigen distilleerderij. Gezien het feit dat hij negen kinderen had was hulp dichtbij dus. Samen met een metselaar gingen ze aan de slag. Ze noemen het ‘’ Glenfiddich ‘’ dat Vallei van het hert betekent in Gaelisch.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Een speciaal moment voor alle vaders

vrijdag 26 mei 2017 16:36:48 Europe/Amsterdam

Vaderdag Special

Een speciale dag voor alle vaders

Het is weer bijna de 3e zondag van juni. Een dag om stil te staan bij alle fantastische dingen die je vader voor je doet. Van banden plakken tot een kast in elkaar zetten, je kunt altijd bij hem terecht. Buiten de klusjes in en rondom het huis zorgen vaders ook voor een belangrijk deel van het inkomen. Het zijn echte werkers. En wanneer ze in het weekend nog tijd hebben om je te coachen bij het sporten dan doen ze dat met liefde en plezier. Kortom, het zijn echte duizendpoten

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Verras je moeder

woensdag 3 mei 2017 09:28:01 Europe/Amsterdam

Verras je moeder

Verras je moeder

Het hele jaar door doen ze de afwas, poetsen ze het huis, staan ze voor je klaar als je ergens mee zit of geven ze nuttige adviezen. Ik heb het natuurlijk over moeders! Binnenkort is het Moederdag, dé dag om je moeder te bedanken voor al die momenten waarop ze voor je klaar staat. Bij Distilled Luxury snappen we best dat het lastig is om ieder jaar weer met een origineel idee op de proppen te komen. Daarom helpen we je graag op weg met een aantal leuke ideeën en tips om jouw moeder een onvergetelijke dag te bezorgen!

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Cocktails maken

maandag 3 april 2017 12:22:00 Europe/Amsterdam

Cocktails maken

Lekkere cocktails maken

De temperatuur stijgt en het zonnetje straalt, kortom het voorjaar is officieel begonnen! Bij lekker weer hoort natuurlijk genieten, of dat nou met vrienden op het terras is of met een lekker drankje in je achtertuin. Daarbij kan een jouw favoriete cocktail natuurlijk niet worden vergeten. Wil jij je vrienden of familie verassen, en de lekkerste cocktails maken? Lees dan door! Distilled Luxury maakte voor jou een selectie cocktails die je eenvoudig en snel bereid. Met deze recepten wordt jij een echte cocktail-meester!

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Black Tomato Gin

donderdag 2 maart 2017 14:06:33 Europe/Amsterdam

Black tomato gin

Black Tomato Gin

In September 2016 geboren in het kleine, authentieke vissersdorpje Bruinisse. De Black Tomato gin beschikt, door de unieke ingrediënten, over een krachtig verhaal. De smaak is zuiver, subtiel en vol met nuances van Merlot, zout en Citrus met een alcohol percentage van 42,3%.

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Zuidam Gin Dry Dutch Courage

woensdag 1 februari 2017 10:03:07 Europe/Amsterdam

Zuidam Gin Dry Dutch Courage

Zuidam Gin Dry Dutch Courage

Er zijn weinig dingen Nederlandser dan jenever oftewel gin. Zo is de Zuidam Gin Dry Dutch Courage een perfect voorbeeld van het kennen van je gin geschiedenis en het toepassen van moderne technieken.

Lees meer
Geplaatst door Rens

Whisky reis Schotland is dé droomreis voor iedere whiskyliefhebber

woensdag 18 januari 2017 13:46:11 Europe/Amsterdam

whisky reis schotland

Whisky reis Schotland is dé droomreis voor iedere whiskyliefhebber

Ben je nog aan het denken over de invulling van je vakantie? Wij hebben je droomreis gevonden: The Whisky Journey!

Lees meer
Geplaatst door Emma

Highland Park Whisky proeven: Voor de kenners

woensdag 7 december 2016 11:13:49 Europe/Amsterdam

Als je een goede Highland Park whisky zorgvuldig hebt uitgekozen naar jou wensen, dan is de volgende stap het volledig opnemen van alle smaken, aroma’s en geuren. Een goede tasting zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van alle facetten die de whisky te bieden heeft. Hoe je het beste Highland Park whisky kunt proeven? Dat nemen we stap voor stap door.

Lees meer
Geplaatst door Rens

Top 5 whisky essentials voor de koude winter

maandag 28 november 2016 14:25:58 Europe/Amsterdam

Top 5 whisky essentials

Er is geen drank zo voor mannen gemaakt als whisky! De sterke en scherpe smaak van deze drank schrikt vrouwen al eeuwen af, maar de dames voelen zich juist wel aangetrokken tot de mannen die genieten van whisky.

Lees meer
Geplaatst door Emma

Glenfiddich Whisky

donderdag 24 november 2016 15:46:18 Europe/Amsterdam

Whisky blog

Pak je doedelzak en kilt maar uit de kast, want vandaag gaat het over Schotse mannen whisky, Glenfiddich Whisky! Er is weinig dat je als man zo’n voldaan gevoel geeft als een heerlijk glas whisky. Voor de mannen die onbekend zijn met echte mannen whisky leggen we eerste even kort uit wat het verschil is tussen bijvoorbeeld Schotse whisky en Ierse whiskey.

Lees meer
Geplaatst door Distilled

21 Item(s)

per page